12 lokakuuta 2015

Vaahteranlehtiruusuja

Kuva Riitta Juonala

Moni tykkää askarrella ja nyt onkin mitä parhain syysaskartelujen aika. Luonnossa liikkuessa kannattaakin kerätä materiaaleja syksyyn, ja joulunkin varalle. Oma askartelu- ja kuivakukkakiintiöni on täysi, koska pari kolme vuotta tein kuivakukkatöitä liki ammatikseni. Tässä sinulle muutama vinkki:

- värikkäistä vaahteranlehdistä syntyy upeita ruusuja, joita voi käyttää monella tapaa: asetella laakeaan vatiin tai koriin tai kiinnittää niitä kuumaliimalla omatekoiseen tai ostettuun kranssipohjaan.
Täältä löytyy erinomaisen havainnollinen ohjevideo.

- vaahteranlehdistä tehty ovikranssi säilyy hyvänä vaikka kevääseen. Googlen kuvahaulla 'Maple leaf wreath' löytyy inspiroivia ideoita.

- lehdettömistä mustikanvarvuista ja riivityistä luonnonkanervista syntyy hienoja ovikransseja. Usein less is more!

- männynkäpyjä talteen joulua varten! Itse olen tehnyt niistä kuumaliimalla meriheinäpohjaan käpykransseja sekä pieniä käpykuusia. Männynkävyt ovat kauniita myös sellaisenaan isossa lasipurkissa.

- sammalta, jäkälää, kaarnaisia oksia - kaikkea voi hyödyntää pihan tai parvekkeen syysistutuksissa ja tulevan joulun asetelmissa.

Mukavia askarteluhetkiä sinulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KIITOS kommentistasi ♥ THANK YOU for your comment ♥

OBS. All comments containing an advertising link shall be removed.

Floral Passions ei pidä lukijarekisteriä eikä kerää minkäänlaisia lukijatietoja itse. Blogger-blogina noudatamme Googlen yksityisyydensuojakäytäntöä. Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivultaYksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.