28 lokakuuta 2015

Herkistä herkin

EDIT
I'll link this old post to Flower Wednesday because this clematis is so beautiful. And right now it is the time for acquiring and planting new ones in the garden.

CLEMATIS, PART I

Viticella eli viinikärhö Emilia Plater on kärhöistäni herkin. Sen herkkyys perustuu sekä keveään, perhosmaiseen kasvutapaan että herkänsiniseen sävyyn. Alkukesä 2015 oli niin kylmä, että pelkäsin jo ettei Emilia ehdi kukkiakaan. Mutta sieltä se sinnikkäästi nousi terassin säleikköön minua ilahduttamaan. Emilia ei ollut niin runsas kuin aiempina kesinä, mutta yhtä kaikki aivan ihana!

The Viticella Emilia Plater is the most delicate of my clematis. It is like a butterfly and its lavender color fascinates me. The photos are from 2015.Emilia Plater on puolalaisen fransiskaanimunkki Stefan Franczacin jalostama viticella. Se kuuluu leikkausryhmään 3 eli leikataan alas vuosittain. Nimi on annettu puolalaisen vapaustaistelijan mukaan, joka eli 1800-luvun alussa. Franczac on kuuluisa upeista kärhölajikkeistaan. Tässä listaa niistä.

Emilia Plater is breeded by the Polish Stefan Franczac. It belongs to pruning group 3: it is cut down yearly. Its name Emilia Plater got after a Polish liberty fighter who lived in the beginning of 1800. In the link you'll find a list of Franczac's great clematis.6 kommenttia:

 1. Onpa se kaunis! Väri on tosiaan ihana.
  Kärhötkin ovat haavelistallani, mutta ensin pitää selvittää mitkä niistä voisivat pärjätä täällä nelos/viitosvyöhykkeellä.

  VastaaPoista
 2. Beautiful Riitta. I love Clematis but only seem to have success with the smaller common varieties! B x

  VastaaPoista
 3. Beautiful and decorative clematis! Greetings!

  VastaaPoista
 4. Such a delicate colour and so beautiful.
  Have a lovely weekend :)

  VastaaPoista
 5. Emilia Plater Polish is a great heroine.
  Greetings.

  VastaaPoista

KIITOS kommentistasi ♥ THANK YOU for your comment ♥

OBS. All comments containing an advertising link shall be removed.

Floral Passions ei pidä lukijarekisteriä eikä kerää minkäänlaisia lukijatietoja itse. Blogger-blogina noudatamme Googlen yksityisyydensuojakäytäntöä. Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivultaYksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.