31 lokakuuta 2015

Lempiliaanit

Haikeaa... Puutarhassa on niin tyhjää ja autiota, että haluan aina vaan muistella mennyttä kesää... Köynnökset tuovat puutarhaani rehevyyttä ja myös kaivattua korkeutta. Tässä kolme lempiliaaniani.


Kultahumala, Humulus lupulus 'Aureus'
Limenvärinen kaunis sävy säilyy läpi kesän. Kultahumala tuokin värillään eloa vihreään lehtimassaan. Rehevimpänä se kasvaa puolivarjon pergolassa. Olen yhden taimen ostanut ja siitä kymmenkunta tainta saanut, itselle ja ystäville. Lisääminen hoituu juurenkappaleita varastamalla. Kokemukseni mukaan lähtee pienistäkin paloista.

Valkoinen kermapilvi Clematis Summer Snow / Paul Farges
Uskomattoman kasvuvoimainen kärhö. Kuuluu Vitalba-ryhmään ja on ukrainalainen jaloste. Leikkausryhmä 3 eli leikataan alas vuosittain. Olen istuttanut pilvikirsikkaa tuon puuportin lähelle ja Summer Snown kukinta näyttää vähenevän - liian vähän aurinkoa. Toisaalta ei ole muutakaan paikkaa, jossa sen valtavaa kasvuvoimaa voisin hallita...


Vähään tyytyvä villiviini
Ei villiviinistä mitään negatiivista voi sanoa: terve, elinvoimainen ja vaatimaton. Ja mikä ihana syysväri! Eteläseinustan villiviini kasvoi tuossa jo muuttaessamme. Ikinä en kastele ja leikkaan matalammaksi. 15 vuoteen ei ole aiheuttanut seinärakenteelle mitään haittaa.

3 kommenttia:

  1. Kauniita kasveja ja kauniita kuvia. Puutarhan hoitaminen ja laittaminen on varmasti antoisaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos rva Kaksi huonetta! Puutarhainnostuksen olen saanut jo geeneissä äidiltä... Suunnittelu ja tekeminen on todella innostavaa, siinä sivussa tulee myös ulkoiltua ja kuntoiltua. Aina ei kaikki suku omien kaavailujen mukaan, luonto on yllätyksellinen. Mutta kyllä niitä palkitsevia hetkiä on paljon... Plussalla olen, enhän muuten jatkaisikaan!

    VastaaPoista
  3. Hyvät köynnökset on. Ne ovat yksi tärkeä elementti puutarhassa.

    VastaaPoista

KIITOS kommentistasi ♥ THANK YOU for your comment ♥

OBS. All comments containing an advertising link shall be removed.

Floral Passions ei pidä lukijarekisteriä eikä kerää minkäänlaisia lukijatietoja itse. Blogger-blogina noudatamme Googlen yksityisyydensuojakäytäntöä. Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivultaYksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.