25 lokakuuta 2015

Wanhoja tavaroita


Museo de Artes y Costumbres Populares de Málaga
Kotiseutumuseot ovat täynnä pölyisiä vempaimia, joiden käyttöä nykyihminen voi vain arvailla. Useimmiten tämmöiset esillepanot kiertää nopeasti ja innostumatta, mutta Málagan kotiseutumuseo olikin yllättävän viehättävä.

Suurin tekijä museon vetovoimaan oli upea 1600-luvulta peräisin oleva Casona Victoria. Se toimi aikoinaan majatalona ja kuului Victoria-nimiselle veljeskunnalle / luostarille. Talossa on iso hieno sisäpiha, jota kiertävät sekä pohjakerroksen että toisen kerroksen parvekkeet. Rakennus on tyypillistä andalusialaista tyyliä, josta löytyy myös maurilaisia vaikutteita.

Minua kiehtoi eniten osasto Costumbres Burguesas - Porvariston tavat. Kauniisti esillepantuina sain ihastella pukuja, pääsiäiskulkueitten julisteita ja entisaikojen työ- ja makuuhuonetta. Museosta löytyi myös ajankuvan mukaiset keittiö ja ruokasali.

Museon yhteystiedot löydät täältä.

Vielä nähtävyyksien katselun suunnittelua varten listaa muistakin museoista. Niitähän Málagassa riittää!

Minun museo-oveni Málagaan sulkeutuu nyt. Voitte huokaista helpotuksesta - vihdoinkin!


Kuvat netistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KIITOS kommentistasi ♥ THANK YOU for your comment ♥

OBS. All comments containing an advertising link shall be removed.

Floral Passions ei pidä lukijarekisteriä eikä kerää minkäänlaisia lukijatietoja itse. Blogger-blogina noudatamme Googlen yksityisyydensuojakäytäntöä. Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivultaYksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.