11 lokakuuta 2015

Tuokioita Mèrce-viikolta

Barcelonan ikävää lieventääkseni vielä muutama tuokiokuva siitä, mitä kaikkea koin vuosi sitten. La Semana de la Mèrce on juhlallisuuksien täyttämä viikko, jota vietetään kaupungin suojeluspyhimyksen kunniaksi. Ilmaistapahtumia ja konsertteja oli useita joka päivä kaupungin toreilla ja aukioilla.
Los Castellers Plaza de la Jaumella
Täpötäyteen pakattu aukio, katsojat kylki kyljessä... Vieressäni seisovan pariskunnan señor selitti minulle koko ajan mitä näiden ihmispyramidien muodostamisessa tapahtuu... Yksi sortui ennenkuin se saatiin valmiiksi... Onneksi nelivuotiaalta näyttänyt pikkulapsikin kypärä päässään selvisi loukkaantumatta. Huojennuksen kohahdus kuului väkijoukossa...
Santa Maria del Pin katoilla
Oppaan kanssa oli mahdollista kiivetä tuon basilican katoille. Kustannus oli muistaakseni 10 euroa. Meitä oli vain kaksi. Minun lisäkseni amerikkalainen rouva, joka puhui kyllä hyvin espanjaa, mutta aivan kaamealla jenkkikorostuksella... Melkoinen kokemus kavuta vajaan metrin levyisiä kiviportaikkoja ylös monta kerrosta huikeisiin kaupunkinäkymiin.

Aarioita katedraalin läheisellä pienellä aukiolla
Spontaani esitys, upea laulajatar, säestäjänä mies ja keyboard... Iäkäs, erittäin tyylikäs barcelonalainen pariskunta vieressäni... Yli kasikymppisiä... Mies kertoi olleensa viisivuotias kun isänsä kaatui Espanjan sisällissodassa... Sanoi kannattavansa Katalonian itsenäisyyttä...

Sinfoniaorkesteri Avenida de la Cathedralilla
Vieressäni Sao Paulosta kotoisin oleva rouva... Hän puhui ainoastaan portugalia, ei sanaakaan espanjaa eikä englantia... Siitä huolimatta ymmärsimme toisiamme, katselimme valokuvia... Kun poikansa liittyi seuraamme katedraalin portaille, keskustelu vilkastui. Muistelen heitä usein, todella sympaattisia ihmisiä!

Museu Frederic Marès
Barrio Góticossa lähellä katedraalia. Frederic Marès oli kuvanveistäjä, opettaja ja intohimoinen keräilijä. Aivan mieletön museo, sali salin perään täynnään keskiaikaisia uskonnollisia maalauksia ja puuveistoksia. Ja kaikkea muuta savukekoteloista silmälaseihin... Eksyin tähän museoon sattumalta ilmaisen sisäänpääsyn houkuttelemana. Mutta kannatti eksyä, aikaa kului...Kokemuksista rikas viikko! Paljon näin ja koin, mutta paljon jäi vielä näkemättä! Nämä tuokiokuvat mielessäni sinnittelen seuraavaan matkaan. Ymmärrätte varmaan kaipuuni... Mèrce-viikko on hieno kokemus. Jatkaa Suomen kesää, ei ole liian kuuma ja sisäänpääsymaksuitta löytää vaikka mitä upeaa koettavaa!


Kuvat netistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KIITOS kommentistasi ♥ THANK YOU for your comment ♥

OBS. All comments containing an advertising link shall be removed.

Floral Passions ei pidä lukijarekisteriä eikä kerää minkäänlaisia lukijatietoja itse. Blogger-blogina noudatamme Googlen yksityisyydensuojakäytäntöä. Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivultaYksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.