22 lokakuuta 2015

Teatro Cervantes Málaga


Málagassa asuin Calle Conde de Urreñalla. Se oli kapea rauhallinen asuinkatu, joka kiemurteli ja kiipesi jyrkästi mäkeä ylös. Keskustaan mennessä matka taittui kevyesti, mutta kotiintulo tuntui aika raskaalta, etenkin jos oli kantamuksia. No, hyväähän se kunnolle teki! Minulla oli käytössä iso terassi, josta näkymät Gibralfaro-vuorelle. Siellä oli ihanaa ottaa aurinkoa ja lueskella...

Koska olen bailausiän ohittanut, oli illoiksi keksittävä muuta tekemistä. Noin 10 minuutin kävelymatkan päässä apartamentoksestani oli Teatro Cervantes, Plaza de la Mercedin läheisyydessä. Teatteri on hieno 1800-luvun lopulla valmistunut rakennus. Espanjan sisällissodassa 1936-1939 teatteri kärsi kovia ja monet sen hienoista rakenteista tuhoutuivat. Joitain surkeita 'parannuksia' tehtiin vuosien varrella, mutta vasta 1980-luvulla teatteri palautettiin entiseen loistoonsa, kun se siirtyi Espanjan valtion omistukseen.

Maaliskuussa 2015 kävin katsomassa mm. nämä:

Ismael Serrano
1974 syntynyt madridilainen trubaduuri. Vangitsi yksin koko näyttämön samettisella äänellään ja koskettavilla sanoituksillaan. Kuuntelepa sinäkin hetki Serranon pehmeää ääntä!

Carmen - Opera Andaluza
Ei ollut Bizetin Carmen, vaan tämä esitettiin kokonaan flamencona. Juoni on sama... Kertomus Carmenista, Sevillasta, Trianan kaupunginosasta, sikaritehtaasta ja Carmenin traagisesta kohtalosta. Mielenkiintoinen kokemus.

Symphonic of Abba
Ei tosin kovin espanjalaista, mutta Abbaahan kuuntelee mielellään aina! Esitys oli loistava, upeat laulajat! Solisteina ruotsalaiset Thomas Vikström, Jakob Stadell, Alicia Nilsson sekä Michelle McCain New Yorkista.

Teatro Cervantesin ohjelmisto löytyy netistä ja myös liput voi ostaa ennakkoon. Jos olet Málagaan lähdössä, kurkkaapa!


Kuvat netistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KIITOS kommentistasi ♥ THANK YOU for your comment ♥

OBS. All comments containing an advertising link shall be removed.

Floral Passions ei pidä lukijarekisteriä eikä kerää minkäänlaisia lukijatietoja itse. Blogger-blogina noudatamme Googlen yksityisyydensuojakäytäntöä. Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivultaYksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.