24 lokakuuta 2015

Lasin lumoissa


Palataanpa vielä hetkeksi Málagaan. Matkoillani katsastan yleensä taidemuseot sekä katedraalit ja kirkot. Eksyin myös tähän huikeaan lasimuseoon, joka ei ehkä ole monenkaan tutustumislistan kärkipäässä:

Museo del Vidrio y Cristal de Málaga
Ihastuttava 1700-luvulta peräisin oleva talo, joka on hienosti remontoitu. Kaksi kerrosta, kutsuva sisäpiha, yli 3000 lasiesinettä eri aikakausilta. Hyllyjä ja vitriineitä täynnään mitä erilaisimpia lasiluomuksia. Eikä pelkästään lasia, vaan kunkin aikakauden täydellinen miljöö huonekaluineen ja tauluineen. Talo toi elävästi mieleen 1700- ja 1800-lukujen porvariston elämäntyylin.

Tähän museoon pääsee tutustumaan vain opastetuilla kierroksilla. Minun ryhmäkseni sattui parisenkymmentä espanjalaista señoraa, olin ainoa ulkomaalainen. Opasneiti puhui ummet ja lammet, joskaan en aivan kaikkia nyansseja ymmärtänyt... Museosta löytyi myös Aallon Savoy-maljakoita ja muita suomalaisia ja pohjoismaisia taiteilijoita, kuten Tapio Wirkkalan Ultima Thulea etc.

Opas huomioi kotimaani mieltä lämmittävällä tavalla ja sain lähtiäislahjaksi kauniin kirjanmerkin, joka jäljitteli lasimaalausta. Olin ainoa lahjuksen saanut.
Kurkista museon nettisivuille. Valitettavasti vain yksi noista virtuaalikierroksista toimii. Mutta senkin perusteella saa hyvän käsityksen miljöön kauneudesta. Jos on aikaa, kannattaa ehdottomasti piipahtaa.


Kuvat netistä.

2 kommenttia:

 1. Hei! Hieno ja kiinnostava museo!
  Sinulla on mielenkiintoinen blogi. Jätän ensimmäisen kommenttini tähän postaukseen, koska minäkin olen lasin lumoissa. En tosin niinkään lasiesineiden vaan (kirkkojen) lasimaalausten.
  Mukavaa viikkoa ja näkemisiin!
  P.S. Blogini sivupalkista löydät linkin blogiin nimeltä Elämää puolen hehtaarin metsässä. Sitä kirjoittaa Tiina, joka myös on kiinnostunut espanjan kielestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sara!
   Kiva kun piipahdit. Kommentoin blogissasi englanniksi, mutta taidatkin olla suomalainen:)

   Kirkkojen ikkunoiden lasimaalaukset lumoavat minuakin. Matkoilla katsastankin aina kaikki katedraalit ja kirkot.

   Kurkkaanpa Tiinan blogiin, kiitos vinkistä!

   Poista

KIITOS kommentistasi ♥ THANK YOU for your comment ♥

OBS. All comments containing an advertising link shall be removed.

Floral Passions ei pidä lukijarekisteriä eikä kerää minkäänlaisia lukijatietoja itse. Blogger-blogina noudatamme Googlen yksityisyydensuojakäytäntöä. Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivultaYksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.