11 lokakuuta 2015

Flamencoa Palaussa


Barcelonan El Palau de la Música Catalana on huikean koristeellinen rakennus, oikea Art Nouveau -tyylin helmi. Se on Lluís Domènechin suunnittelema mestariteos ja se otettiin käyttöön 1908. Se kuuluu UNESCON maailmanperintökohteisiin. Rakennukseen järjestetään myös tutustumiskierroksia, mutta suurin nautinto on tietenkin käydä siellä konsertissa tai nauttimassa vaikkapa flamencosta.


Itse olen kaksi kertaa istunut tuossa koristeellisessa konserttisalissa ja lumoutunut upean flamenco-ryhmän esityksestä. Lokakuun ohjelmistossa on nytkin Gran Gala de Flamenco, vain muutamia esityksiä, mutta jos olet Barcelonaan lähdössä, kurkkaa ohjelmisto:

Palau de la Música
En ole aivan varma, esiintyykö siellä nyt tämä viimevuotinen huikea ryhmä. Miestanssija - el bailaor - oli käsittämättömän taitava. Hän on melko pienikokoinen, ei kovin tumma eikä ehkä tyypillisen espanjalaisen komeakaan. Mutta hänen soolotanssinsa hipoi täydellisyyttä. Olen etsinyt ja etsinyt, jopa tiedustellut Palaustakin hänen nimeään, mutta vielä se ei ole selvinnyt.

Tunnistatko sinä kuvan miestanssijan? Jos tunnistat, kertoisitko minulle hänen nimensä? Hänen esityksiään voisin nimittäin vielä muutamankin katsoa!


Kuvat netistä.

2 kommenttia:

  1. Onpa upea tuo rakennus lasikattoineen❤ Vai onko se kupoli, siltäkin vähän näyttää. Mutta kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se upea tosiaan. Mutta koristeita on vähän liiankin kanssa, minusta vähempikin olisi riittänyt. Julkisivuun on lisätty moderneja elementtejä, mitkä istuvat hyvin katukuvaan. Ehdottomasti käynnin arvoinen!

      Poista

KIITOS kommentistasi ♥ THANK YOU for your comment ♥

OBS. All comments containing an advertising link shall be removed.

Floral Passions ei pidä lukijarekisteriä eikä kerää minkäänlaisia lukijatietoja itse. Blogger-blogina noudatamme Googlen yksityisyydensuojakäytäntöä. Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivultaYksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.