26 lokakuuta 2015

Baddingin pysäkillä


Elokuussa kävin elämäni ensimmäistä kertaa Somerolla. Aiemmin en edes tiennyt tarkkaan, missä se sijaitsee... Kauniit varsinais-suomalaiset maalaismaisemat, vireä vajaan 10.000 asukkaan kaupunki. Opin myös, että seiväshyppääjät Minna Nikkanen ja Pentti Nikula ovat Somerolta kotoisin. Samoin M.A. Numminen, Karita Mattila, Kaija Aarikka... Ja tietysti Rauli Badding Somerjoki!

Heinäkuussa julkistettiin Baddingin muistomerkki - Badding-pysäkki - suurin juhlallisuuksin. Hauska moderni juttuhan se onkin. Vaikka taideteos on ristitty pysäkiksi, linja-autot eivät sen kohdalla pysähdy. Mutta hienoa että Baddingin kaltainen herkkä ja lahjakas säveltäjä, sanoittaja ja laulaja on saanut synnyinkaupungiltaan tunnustusta.

Baddingin tuotannosta voisin linkittää montakin, mutta linkitän nyt Paratiisin - siinä on kesää ja nuoruutta!

Yllätyin myös kuullessani, että Somerolla ja lähialueilla on aivan huikea määrä kartanoita. Olikohan niitä jopa 16... Tässä muutamia: Harjun, Hirsjärven, Hovilan, Härkälän, Jurvalan, Kimalan, Lahden, Långsjön, Palikaisten ja Åvikin kartanot. Me pääsimme tutustumaan Hovilaan.


Hovilan kartano on yleisölle avoinna kesäisin. Siellä on aivan ihana 1950- ja 1960-lukujen tavaroiden ja elämäntavan näyttely - iso navetanylinen täynnä wanhoja aarteita! Nuorille aikuisille ja nykylapsille tekee hyvää tutustua noiden vuosikymmenten elämän alkeellisuuksiin, aikaan ennen esim. automaattipesukonetta!

Mainio matkakohde ensi kesäksi, kannattaa pitää mielessä!


Kuvat netistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KIITOS kommentistasi ♥ THANK YOU for your comment ♥

OBS. All comments containing an advertising link shall be removed.

Floral Passions ei pidä lukijarekisteriä eikä kerää minkäänlaisia lukijatietoja itse. Blogger-blogina noudatamme Googlen yksityisyydensuojakäytäntöä. Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivultaYksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.