09 lokakuuta 2015

Pääsiäispilvi

Pääsiäispilvi, Sinikka Kurkinen 1964


Minulla on erittäin vähän esineitä, joihin olen syvästi kiintynyt. Ei tekisi kovin tiukkaa muuttaa maata, maisemaa tai kotia. Taitaa olla yksi, jonka ensimmäisenä pelastaisin tulipalosta - Pääsiäispilvi.

Pääsiäispilvi on imatralaisen Sinikka Kurkisen öljyvärityö vuodelta 1964. Se on isohko, murrettuja sävyjä, vapaita väriläiskiä. Erityisesti pidän juurikin murretuista sävyistä - luumua, koboltinsinistä, ripaus keltaistakin, ruskeanmustaa... Myöhemmissä teoksissaanhan Sinikka on käyttänyt erittäin puhtaita värejä, hyvin isoja pintoja, selkeitä rajauksia ja töiden isoa kokoa.


Nimihaulla netistä löytyy runsaasti esimerkkejä Sinikan töistä, joita löytyy Ateneumista, Imatran kaupungin julkisista tiloista ja lukuisista museoista.

Minkälainen taide sinua puhuttelee?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KIITOS kommentistasi ♥ THANK YOU for your comment ♥

OBS. All comments containing an advertising link shall be removed.

Floral Passions ei pidä lukijarekisteriä eikä kerää minkäänlaisia lukijatietoja itse. Blogger-blogina noudatamme Googlen yksityisyydensuojakäytäntöä. Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivultaYksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.