15 lokakuuta 2015

Hurmaava Sevilla!
Andalusian pääkaupunki näyttäytyi minulle aurinkoisena, iloisena ja kutsuvana. Osaksi varmaan johtui tästä okrankeltaisesta väristä, jota näkyi siellä täällä julkisivuissa. Malagasta lähdin aamuvarhaisella Alsa-bussilla, yövyin Bed & Breakfast Naranjossa ja seuraavan päivän illalla myöhään takaisin Malagaan. Vain kaksi päivää, mutta yritin käyttää ne mahdollisimman hyvin. Tämä sivusto auttoi ohjelman suunnittelussa. Ihastuin kaupunkiin heti ensi hetkistä. Upeita rakennuksia, puistoja, palmuja, vanhaa kaupunkia, leveitä avenidoja… Kimmeltävä Guadalquivir toi välimerellistä tuulahdusta, vaikka sisämaassa oltiinkin. Ja nuo hurmaavat hevosajurit! Niitä oli joka puolella, ne ovat Sevillalle kuin gondolit Venetsialle!


Museo del Baile Flamenco
Olin ostanut lipun esitykseen jo ennakkoon. Varmaan 10 kertaa jouduin kysymään tietä, sillä sen verran sokkeloista oli. Löytyihän se lopulta. Museo oli hieno ja esitys loistava. Täältä löytyy lisää tietoa, jos sinäkin haluat käväistä.

Plaza de España

Aivan valtavan kokoinen aukio! Se rakennettiin vuoden 1929 iberoamerikkalaiseen näyttelyyn ja se sijaitsee Maria Louisa -puistossa. Aukiolta löytyy monenlaista hämmästeltävää. Esim. jokaiselle Espanjan maakunnalle omistetut pienet mosaiikkikoristeiset syvennykset. Aukiolla on myös filmattu useita elokuvia, esim. Star Wars -sarjaa.

Museo de Bellas Artes


Upea elämys. Kaunis vanha luostari, joka oli muunnettu hienosti museon tarpeisiin. Bellas Artes on Murillon museo. Barokkimaalari Bartolomé Esteban Murillo eli 1600-luvulla ja hänet tunnetaan madonnoistaan ja uskonnollisista maalauksistaan. Itse hämmästelin sitä, miten ylipäätään nämä valtavankokoiset maalaukset ovat säilyneet vuosisatojen melskeissä.

Real Alcázar, Barrio de Santa Cruz, Archivo de Indias ja La Cathedral
kuuluivat tietysti pakollisiin käyntikohteisiin. Turisteja oli liikkeellä vähän, joten voin katsella rauhassa ja paneutua entisten aikojen tunnelmiin. Katedraali oli varsin pimeä ja synkkä, mutta uskomattoman iso. Se taitaakin olla maailman kolmanneksi suurin kristillinen kirkko.

Feria de Sevilla
Mielestäni ehdin nähdä paljon. Jonakin keväänä haluan palata Sevillaan ja kokea Ferian kuumat tunnelmat. Mutta silloin mikään extempore-retki ei tule kysymykseen, koska kaikki majapaikat ovat täynnä. Sevillan Feriasta voit lukea lisää täältä.Kuvat netistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KIITOS kommentistasi ♥ THANK YOU for your comment ♥

OBS. All comments containing an advertising link shall be removed.

Floral Passions ei pidä lukijarekisteriä eikä kerää minkäänlaisia lukijatietoja itse. Blogger-blogina noudatamme Googlen yksityisyydensuojakäytäntöä. Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivultaYksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.