07 lokakuuta 2015

On kirjojen aikaKeväällä luettuja...
Kesäni kuluu tiiviisti puutarhassa. Olen ulkona aamusta iltaan eikä aikaa tai energiaa kirjoille ole. Mutta kun puutarha on paketoitu talviasuun on aika järjestää lukunurkka kutsuvaksi, lainata kirjastosta iso pino luettavaa ja aloittaa syksyn ja talven lukuilo.

Tällä hetkellä luen pääsääntöisesti espanjaksi. Opiskelin espanjaa jo opiskeluaikoina ensimmäisen mieheni kanssa. Sittemmin kieli on välillä ollut tauolla vuosikausia pulpahtaakseen taas pinnalle. Nyt se on ollut aktiivisen intohimoni kohde jo useamman vuoden.

Espanjankielellä lukemisen aloitin käännetyistä Agatha Christien dekkareista. Kielitaidon karttuessa rohkenin tarttua alkuperäiskieleen, espanjalaisiin ja Etelä-Amerikkalaisiin kirjailijoihin. Ne veivätkin minut mukanaan uusiin kulttuureihin ja elämyksiin. Mielenkiintoista ja lumoavaa.

Ei ole käsitystä kuinka monta romaania olen espanjaksi lukenut. Niitä on kymmeniä ja taas kymmeniä. Kaikkien kirjailijoiden nimetkään eivät ole jääneet mieleeni, mikä sinänsä on harmi. Ehkä tämä blogi pitää heidätkin järjestyksessä... Syksyn ensimmäinen lainapinoni käsittää 6 lukematonta Isabel Allenden kirjaa. Oikein odotan niihin paneutumista, sillä tähän maagisen realismin taitajaan olen jo aiemmin tutustunut ja häneen tykästynyt.

Oletko sinä lukenut Isabel Allenden kirjoja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KIITOS kommentistasi ♥ THANK YOU for your comment ♥

OBS. All comments containing an advertising link shall be removed.

Floral Passions ei pidä lukijarekisteriä eikä kerää minkäänlaisia lukijatietoja itse. Blogger-blogina noudatamme Googlen yksityisyydensuojakäytäntöä. Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivultaYksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.