28 lokakuuta 2015

Albina Plena


CLEMATIS, PART II

Alppikärhöistäni kaunein on ehdottomasti Albina Plena. Tämä Atragene-ryhmään kuuluva lajike on ruotsalaisen Magnus Johnsonin jalostama.

Se ryöppyää kerrottuine kukkasineen rakentamassani betoniverkkotornissa, pihalammikon äärellä. Eipä hänen hurmaavuuteensa mitään lisättävää ole... Albina Plena tuo aikaisella kukinnallaan lupauksen ihanasta kesästä. Aina!


Clematis on the Web on muuten aivan loistava sivusto. Sieltä voi tarkistaa mihin ryhmään mikäkin kärhö kuuluu, miten se leikataan ja miten sitä hoidetaan.

Vaarana on tosin sairastua todelliseen kärhöhurmokseen....


Lisään tähän postaukseen vielä yhden alppikärhöni. Se on marjapuuron värinen, nimetön siementaimi, jonka olen saanut lahjaksi aivan minipienenä.

Tämä kesän airut on hyvin voimakaskasvuinen, sillä se on kukkinut korkealla noin viidessä metrissä talomme räystäitä hipoen.

Tänä kesänä leikkasin sen alas ja se on kivunnut jo kolmeen metriin. Saapa nähdä miten ensi keväänä kukkii...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KIITOS kommentistasi ♥ THANK YOU for your comment ♥

OBS. All comments containing an advertising link shall be removed.

Floral Passions ei pidä lukijarekisteriä eikä kerää minkäänlaisia lukijatietoja itse. Blogger-blogina noudatamme Googlen yksityisyydensuojakäytäntöä. Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivultaYksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.