13 kesäkuuta 2016

100 m pensasaidannetta nuorennettu!


Jumankekka mikä homma! Ehkei aivan 100 m, mutta lähelle. Kahdella tontin sivulla kasvaa idänvirpiangervoa - Spiraea chamaedryfolia, yhdellä rusopajuangervoa - Spiraea x billiardii. Ei ole mitään muistikuvaa milloin viimeksi näitä aidanteita olen leikannut. Onpa onni, että neljäs sivu on köynnöksillä!


Rusopajuangervon kannalta olin myöhässä, voi olla että kukinta menee tältä kesältä. Idänvirpiangervo kasvaa nyt ja kukkii taas ensi keväänä. Eikä ole samanlainen risupesä kuin tänä vuonna!


Kyllä idänvirpiangervo kukki nytkin, mutta normaalia vähemmän, koska oli risukkoa täynnä. Meillä on todella kuiva ja kivikkoinen maaperä tuossa kadun vieressä. Idänvirpiangervo on siinä loistava aidannepensas, koska se sietää heinäkuun helteetkin. Jopa rusopajuangervo menee helteellä ruttuun, idänvirpiangervo ei.


Muutama ruma kuva projektista. Minä hoidin leikkauksen, isäntä hoitaa risut. Otin aika rankalla kädellä, ei tarvitse viiteen vuoteen tehdä mitään.Tämä tyttö on ansainnut pari päivää täyttä siestaa,
sillä myönnettävä on että haba hiukan valittaa!

Voisin sanoa kuten ex anoppi käytyään mökillä niskalimahommissa:

'Pas** juttu, mutta tulipa tehtyä!'

- riitta -

6 kommenttia:

 1. Excelente trabalho e belas fotografias.
  Um abraço e boa semana.

  VastaaPoista
 2. Onneksi meillä ei ole pensasaitaa millään kantilla....
  oma työnsä sen siistinä pitämisessä on varmasti. Onnea suorituksesta ja papukaijamerkki!

  VastaaPoista
 3. On siinä aikamoinen urakka, mutta onneksi sitä ei tarvitse joka vuosi tehdä. Laitoin yhdestä nurkkauksesta virpiangervot keväällä nurin, sillä olen siirtänyt hommaa jo kahdesti. Menetin kukinnan, mutta onpahan uusi kukinta edessä sitten ensi keväänä. Syksyllä täytyy tehdä sama urakka riville norjanangervoita ja toiselle mokomalla pajuangervoa. Olen testannut erilaisia leikkausaikatauluja ja -menetelmiä, mutta parhaan tuloksen olen saanut täydellisellä alasleikkauksella muutaman vuoden välein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valtava homma oli Between, mutta nyt on aika tyytyväinen olo. Virpiangervot olivat niin aurinkoon päin kallellaan, ettei piennarta saanut edes kunnolla ruohonleikkurilla leikattua. Meillä on lähellä puutarhajätepiste, jonne saa viedä ilmaiseksi. Ei tuon määrän haketuksesta mitään tulisi. Neljä peräkärryllistä nyt on viety, kolme ehkä vielä... Aivot vähän hitaalla nyt :) Kiva kun kävit!

   Poista
 4. Happy greatings,
  thanks for the wunderful white folwers!!!!
  :) Monika*

  VastaaPoista
 5. Oh dear -- I shall have to brush up on my Finnish :-)
  Which doesn't exist yet :-)
  And proba bly never will.
  I love white flowers, and mine are all white at the minute.
  Your blossom is so nice and fluffy.
  Can't work out what the other pictures are for though.

  VastaaPoista

Thank you for your comment ♥ All comments containing an advertising link shall be removed.

Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivulta Yksityisyydensuoja sekä Googlen sivulta.