23 kesäkuuta 2016

Esittelyssä Jens Munk


Jens Munk on kurtturuusu - Rosa rugosa. Se on pystykasvuinen ja korkea pensas, joka kukkii kukkaryöpsähdyksellä alkukesästä, sen jälkeen tulee vain hajakukintoja.

Puutarhassani sen kasvupaikka on hiukan huono, siirtää pitäisi ressukka pois tuosta pihlajan alta. Jens Munk kukkii juuri nyt juhannusviikolla nätisti ja runsaasti, mutta jotenkin hassusti. Kaunista laajempaa yleiskuvaa en saanut, koska osa kukista oli jo rumasti kuihtumassa.


Lainaus Simolan rosarion sivuilta:
Piikkinen pensas kasvaa 2 m korkeaksi. Pääkukinta on parhaimmillaan erittäin runsas, 
mutta kukintaa jatkuu jossain määrin syksyyn asti. Rosanväriset kukat haalistuvat lilansävyisiksi. Valkoisia raitoja. Kevyt tuoksu. Vaaleanpunaiset nuput. Kiulukoita muodostuu.


Jens Munk on saanut nimensä 1500-1600 lukujen taitteessa eläneen tanskalaisen tutkimusmatkailijan mukaan. Hän yritti löytää Luoteisväylän, mutta tutkimusretki epäonnistui surkeasti.


Tästä tyypillisestä kuvasta tunnistaa Jens Munkin - kukassa on hienoisia valkoisia raitoja. Jens Munk on tietysti kiva lisä ruusuvalikoimassa, mutta itse en siihen mitenkään erityisesti ole ihastunut. Mutta toki se vaalean värinsä myötä on jotenkin herttainen ja iloinen.Linkit edellisiin esittelyihin:
Jatkoa seuraa.

8 kommenttia:

 1. Muito bonitas estas belas flores.
  Um abraço e continuação de uma boa semana.
  Andarilhar

  VastaaPoista
 2. Kyllä se on kaunis, mutta silti revin sen pois viime keväänä, koska jo vanha ja ei oikein sopinut siihen missä oli. Pari alkua tosin jätin myöhempää siirtoa varten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämähän leviävät kiitettävästi juurivesoillaan :) Pari extra puskaa näyttää minullakin tuolla kasvavan. Kurtturuusuja voi muuten 'nuorentaa' leikkaamalla keväällä rankalla kädellä. Juuresta puskee uutta.

   Poista
 3. Upeat ruusu kuvat!
  Kaunis kerrokselliset terälehdet.

  VastaaPoista
 4. Todella kauniit ruusukuvat.
  Hyvää juhannusta.

  VastaaPoista
 5. Great pictures of this Rugosa rose, they are easy to grow and I love them.

  VastaaPoista
 6. Kivoja nämä sinun ruusuesittelyt! Kiva väri tällä ruusulla. Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
 7. Beautiful rose. This pink is great. I love this small ones so much and great to know, with your info perfect. Have a beautiful weekend an all the best
  Ingrid

  VastaaPoista

Thank you for your comment ♥ All comments containing an advertising link shall be removed.

Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivulta Yksityisyydensuoja sekä Googlen sivulta.