19 maaliskuuta 2018

Arvonta: Saija Sitolahti - Kukkakirja


Tässäpä on jokaisen kukkia rakastavan toivekirja!
Ota osaa arvontaan - voit voittaa kirjan omaksi.

Floristimestari ja kukkakauppayrittäjä Saija Sitolahti on perinyt rakkauden kukkiin, kasveihin ja kauneuteen jo geeneissä tai viimeistään äidinmaidossa. Hänen mottonsa kuuluukin: Elämässä pitää olla kukkia! Tämä hurmaava kirja on juuri nyt ajankohtainen, sillä keväällä on varmasti monenssa kodissa tulossa valmistujais- tai muita juhlia, jolloin sopiva kukkakoristelu kotona tai juhlapaikalla lisää juhlan tunnelmaa. Puutarhakausikin lähestyy: omasta puutarhasta saa tai luonnosta voi poimia materiaalia ja ryhtyä luomaan. Saijan ohjeilla ja pienellä harjoittelulla onnistuu kokematonkin.

Kukkien kanssa puuhailu on hyvin terapeuttista ja rentouttavaa Saijan mukaan. Hän antaa paljon yleistietoa kukista ja niiden käsittelystä; esittelee yleisimmät kukkakaupan kukat idealla Kukkakauppa on kuin karkkikauppa - ja tottahan se onkin!  Kirjassa esitellään myös työvälineet, joista tärkein on terävä veitsi, jotta imupinnasta tulee terävä ja kukka saa hyvin vettä. Sekatöörit, erilaiset rautalangat, suihkupullo ja kukkateippi ovat tarpeen myös. Itselleni uusi tuote oli kukkaliima, jolla voi liimata lehtiä ja nuppuja vaikka kukkakoruihin. Tarvikkeita voi ostaa kukkakaupoista, askartelutarvikeliikkeistä ja netistä.Saija antaa myös vinkkejä maljakon valintaan. Tässä muuten voi käyttää luovuutta: käytännössä kaikki vettä pitävät astiat käyvät, tilanteen ja tarkoituksen mukaan. Kun on puhuttu perusteista, päästään asiaan. Saija opastaa miten sidotaan pyöreä kimppu spiraaliin. Aukeaman yksityiskohtaiset opastekuvat näyttävät havainnollisesti miten se sujuu. Voi tuntua aluksi hankalalta, mutta kohtapa löytyy luonnosta materiaalia jolla harjoitella. Morsiuskimpunkin voi nykyään sitoa omin varsin, kömpelöjä kahvoja ei tarvita. Kirjassa on pari hurmaavaa väriehdotusta - ah!

Itseäni kiinnostivat eniten kukkakorut ja -asusteet. Kauniista päähän sijoitettavasta kukkaseppeleestä ilahtuu varmasti jokainen päivänsankari, ja Saija antaa teko-ohjeet. Minulle uutta oli kukkatatuointi, joka tehdään liimaamalla pieniä kukkasia, nuppuja ja vihreitä apteekista löytyvän ihoteipin päälle. Teippi kiinnittyy hyvin ihoon, vaatteisiin ja hiuksiin. Aivan mahtava idea! Floristinen hiuskoriste juhlistaa asun ja kampauksen. Sekin näyttää syntyvän näppärästi ainakin Saijan tottuneissa käsissä. Korun 'pohjana' toimii kullan- tai hopeanvärinen rautalankasuttu, johon kasvinosat pujotellaan ja liimataan. Kiinnitys hiuspinneillä. Vai kaipaisiko sinun juhlalookisi kenties rannekoristetta tai kukkasormusta? Myös näihin hurmaaviin kukka-asusteisiin löytyy ohje.


Tässä näkyy hiukan alumiinilangan mytty-ideaa!

Kukilla loihdit myös lahjapaketistasi jotain uniikkia ja spesiaalia; Saijan motto onkin: Pienikokoinenkin lahja ansaitsee arvoisensa paketin. Kaiken tässä mainitsemattomankin ihanan jälkeen päästään kukkiin ja kattaukseen. Tässä osiossa Saija näyttää, miten hurmaava kattausasetelma syntyy leikkosienen avulla vaikka juomalasiin. Minusta tosi hieno idea oli taipuisan alumiinilangan avulla laakeaan vatiin tehty asetelma - aion ehdottomasti ottaa tämän idean käyttöön. Yksityiskohtaiset ohjeet löytyvät kirjasta, mutta rautalangasta väännellään taas ilmava suttu, jonka läpi ja päälle lyhytvartiset kukat pujotellaan.


Saijan Kukkakirja on hiveleviä inspiraatiokuvia ja houkuttelevia ohjeita täynnä. Näillä neuvoilla on ihanaa aloitella tai syventää omia kotifloristin taitoja. Innostuitko? Ota osaa arvontaan, voit voittaa omaksi tämän innostavan ja hurmaavan kirjan! Kyllä tämä omaksi pitää hankkia, ja Kukkakirja on myös ihana lahja ihan jokaiselle kukkia rakastavalle naiselle!

Arvon kirjan Pellervon nimipäivänä eli toisena pääsiäispäivänä. Jätä siis kontaktitietosi kommenttina maanantaihin 2.4. klo 20.00 mennessä - silloin random.org suorittaa arvonnan. Eipä muuta kuin onnea arvontaan ja kukkaisunelmia!

Saija ja kustantajan edustaja Kirsi Tähjänjoki

Saija on toisena omistajana Järvenpään kukkatalossa, jolla on muuten aivan loistavat nettisivut, joilta löytyy ideoita tilanteeseen kuin tilanteeseen. Kurkkaa ihmeessä! Kirjan julkkareita juhlittiin naistenpäivänä 8.3. Järvenpäässä.

Saija Sitolahti 
Kukkakirja - Helpot ohjeet kimppuihin ja asetelmiin
Otava 2018
****
Lukukappale kustantajalta - kiitos

Huom. Kaikki kuvat ovat Järvenpään kukkatalon nettisivulta. 
Kiitos luvasta Saija ❤︎

A note to my foreign readers: This lovely book has just been released and it is available only in Finnish - at least so far.
Koitapa onneasi, jospa vaikka voitto napsahtaisi!

18 kommenttia:

 1. Tuo kirja on ostolistallani kunhan sinne Suomeen pääsen, mutta osallistun myös arvontaasi jos vaikka onni olisi myötä. Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 2. Tiedän, että yksi tyttäristäni ilahtuu tästä kirjasta. Laitoin sen ostoslistalle. En osallistu arvontaan, koska ei taida olla kovin rehtiä tavoitella arpajaisvoittoa vain anteekseen mahdollisen voiton jollekin toiselle.

  VastaaPoista
 3. Das Buch, liebe Riitta, hört sich spannend an. Wenn es irgendwann in deutscher Sprache erscheint, werde ich bestimmt mal darin blättern. Ich bin nicht so sehr talentiert, besondere Sträuße zu binden. Dafür habe ich aber eine beachtliche Sammlung von Vasen.
  Übrigens ist der Blumenstrauß mit Ranunkeln, Anemonen und Tulpen wunderschön.
  Es wäre schön, wenn das Buch in Finnland bleibt und bei einer experimentierfreudigen Blumenfreundin einen Platz im Bücherregal findet.
  Eine gute Woche wünscht Edith

  VastaaPoista
 4. Mukaan tottakai näin ihanaan arvontaa!

  VastaaPoista
 5. Kukkien ystävänä olen ehdottomasti mukana arvonnassa. 🌸 Katja

  VastaaPoista
 6. Dear Riitta,
  this book is wonderful!
  Wishing you a happy week,
  Love and hugs, Claudia xo

  VastaaPoista
 7. Eihän näin hienoa tarjousta voi jättää väliin, siis mukana!

  VastaaPoista
 8. Mukaan arvontaan.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 9. todellakin kirja on hankkimisen arvoinen, mutta kokeilen nyt näin arvonnana kautta. Sopisi minulle hyvin oppikirjaksi ;)
  fairytailriver@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Se ve muy bonito el libro, una pena que no este en español. Besitos.

  VastaaPoista
 11. Kuvauksesi sai jo minut lähes pinkaisemaan kauppaan hakemaan tuota kirjaa. Mutta kokeilen kuitenkin ensin onnea arvonnassasi. Ihana kirja!

  VastaaPoista
 12. Looks like a famous book, I cannot read, but I enjoy the pictures.
  Greetings from Germany

  VastaaPoista
 13. mukana :)
  mariaheinonen1@hotmail.com

  VastaaPoista
 14. Mukana ihanan kirjan arvonnassa :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Kirja on ihana!<3 Melkein tekisi mieli osallistua arvontaan, mutta ehkä jätän sen nyt väliin.;D

  VastaaPoista
 16. Mukana! :)
  joku.varpuslintu[ät]gmail.com

  VastaaPoista
 17. mukana!
  kaimaen1(at)luukku.com

  VastaaPoista
 18. Kiitos kaikille arvontaan osallistujille. Arvonta osui Kaarille, joka osallistui arvontaan tämän blogin kautta.
  Tässä linkki, jossa julkaisen voittajan:

  https://floral-passions.blogspot.fi/2018/04/onnea-voittajalle.html

  Thank you all for your interest; the happy winner was kaari from US. Congratulations to her!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi - Thank you for your comment ♥ All comments containing an advertising link shall be removed.

Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivulta Yksityisyydensuoja sekä Googlen sivulta.