14 marraskuuta 2015

Riemastuttava Addictio


En nyt puhu niistä, joita yleensä addictiolla tarkoitetaan. En tupakasta enkä alkoholista, vaan Kamarikuoro Addictiosta, joka esiintyi tänään 10-vuotisjuhlakonsertissaan Helsingissä. Kerrassaan riemastuttava oli tämä Addictio ja jäsenistään voi sanoa, että koukussa ovat!

Kuoron taipaletta olen seurannut alusta asti, koska poikani laulaa siinä. Itse en ole kamarimusiikin kuuntelija noin yleensä, mutta erilainen musiikki on ok-elämys silloin tällöin. Ja on hienoa nähdä harrastukseensa paneutuneita lahjakkaita kuorolaisia ja kuoron upeita johtajia.

Tämäniltaisen esityksen ohjelmisto oli mielestäni monipuolinen ja hauska. Se otti minutkin - kamarimusiikkiin perehtymättömän - täysin valtaansa. Ohjelmassa oli monta virolaista säveltäjää ja oli mukava kuunnella pehmeää vironkieltä. Mainitsen tässä yhden niistä: Veljo Tormiksen Pärismaalasen laulukeen - Tabu. Sanoituksena siis vain tämä yksi sana - tabu! Kuoronjohtaja, nuori Elisa Huovinen säesti tamburiinilla. Yllättävä, kerrassaan mainio!

Näin maallikkokuuntelijaan iski myös ranskalainen Clément Janequinin Le chant des oiseaux. Pitkän pitkä sävel lintujen ääniä. Ihanaa kuunneltavaa! Ohjelmassa oli myös vakavampaa, ortodoksista kirkkomusiikkia, Sibeliusta tietenkin, Edward Elgaria ja Suomessa asuvan Yui Katadan kantaesitys Chie no Izumi... Frank Tichelin Earth Songin kuoro omisti Pariisin iskujen uhreille ja heidän omaisilleen. Pariisin tapahtumien aiheuttama ahdistus hävisi mielestäni vasta konsertissa, osittain.

Yleisön iloisista kasvoista ja aploodeista päätellen konsertti oli sen mieleen. Onneksi Addictiota voi kuunnella vielä joulukuussa, vinkkinä pääkaupunkiseudulla asuville tai tänne tuleville:


Kamarikuoro Addiction joulukonsertti
perjantaina 18.12. kello 18.00 Pyhän Sydämen Kappelissa, Kirstinkatu 1

Itselleni se on aina tuonut joulutunnelman. Suosittelen!

1 kommentti:

KIITOS kommentistasi ♥ THANK YOU for your comment ♥

OBS. All comments containing an advertising link shall be removed.

Floral Passions ei pidä lukijarekisteriä eikä kerää minkäänlaisia lukijatietoja itse. Blogger-blogina noudatamme Googlen yksityisyydensuojakäytäntöä. Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivultaYksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.