06 marraskuuta 2015

Madrid - black out

Kun olen lukenut Tiinan kivoja postauksia Madridista, ryhdyinpä minäkin kaivelemaan muistojani. Totesin - jopa hiukan kauhuissani - että eipä juuri mitään! Madridin kohdalla on iso musta aukko! Muistiani penkomalla löysin kuitenkin nämä:

Plaza Mayor

Plazas de Madrid 
Plaza Mayor - Puerta del Sol - Plaza de Cataluña

Gran Vía
Aivan upea ostos- ja liikekatu!

Palacio Real
Monumentaalinen: 100.000 m2, upeasti sisustettuja saleja salin perään, taidegalleria... Itseäni kiinnostivat vanha apteekki vuosisatoja vanhoine rohdospulloineen ja myös keskiaikainen laboratorio.

Prado
Suunnaton, suunnaton... Ei yhdellä käynnillä pysty vaikutelmia omaksumaan. Prado-visiitistäni teen erikseen pienen postauksen, koska sattui jännä juttu...

Woman in blue / Picasso
Museo Reina Sofía
Ei paljon muuta jäänyt mieleen kuin Picasson Guernica ja Woman in blue...

Flamenco
Madridissa on paljon flamencoesityksiä. Täältä voi tutkailla tarjontaa. Jossain kävin, muttei muistikuvaa missä...

Teatro de Zarzuela
Zarzuelaa voisi luonnehtia kepeäksi musiikki-iloitteluksi ja se alkoi kehittyä jo 1600-luvulla. Zarzuelassa on puhetta, laulua, tanssia ja satiiria. En muista näkemäni esityksen nimeä, mutta ihan ok se täytti yhden illan.

Toledo
Tein sinne päiväretken ja olen postannut Toledosta pienen jutun lokakuussa. Valtavan kaunis näkymä kaupungista korkealla vuorella!

Suunnitelmissani on keväällä matka Valenciaan. Mietinkin että jos menisin Madridiin ensin pariksi päiväksi... Valenciaanhan ei ole meiltä suoria lentoja. Saapa nähdä minkälaisen matkaohjelman keksin!
Näkemättä ja kokematta ovat vielä ainakin El Retiro, El Rastro, Museo Naval... Francon Pardossakin voisi piipahtaa... Ja ainahan riittää jo pelkästään kaupungista nauttiminen, katukahviloissa istuminen ja kulkijoitten katselu!


Kuvat netistä


2 kommenttia:

 1. Hei! Hieno tuo kuva Gran Viasta. Madridiin kannattaa mennä useamminkin. Omat käyntini siellä ovat olleet viiden vuoden välein. Eli seuraavaa odotellessa :) .
  t. Tiina
  tiinanpatikointi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se näin on Tiina! Pieni pyrähdys Madridiin keväällä... Odottavan aika on pitkä!

   Poista

KIITOS kommentistasi ♥ THANK YOU for your comment ♥

OBS. All comments containing an advertising link shall be removed.

Floral Passions ei pidä lukijarekisteriä eikä kerää minkäänlaisia lukijatietoja itse. Blogger-blogina noudatamme Googlen yksityisyydensuojakäytäntöä. Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivultaYksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.