15 marraskuuta 2015

Komeita ukonkelloja


Ukonkellot - Campanula latifolia - ovat komeita korkeita kasveja. Ja aivan hulluja siementäjiä!!!! Niitä pukkaa joka paikasta - vaikka leikkaan kukkavarret heti kukintojen kuihduttua.
Valkoinen ukonkello on todella kaunis. Runsaasti kukkia kukkavarsissa. On niin harmi, että kukinta kestää vain muutaman päivän...Sininen ei ole mielestäni kaunis. Sen kukinto on harva ja muuttuu mielettömän rumaksi hetkessä. Niinpä siniset ukonkellot ovat saaneetkin poistotuomion, muutamaa hassua lukuunottamatta.Tämä hempeän vaalean liila on myös kovasti mieleeni. Se on ilmeisesti noiden kahden edellisen risteymä. Todella kaunis ja vaalittava.


Tähän lopuksi kuvat vielä varsankelloista - Campanula trachelium. Sitä on minulla sekä sinisenä että valkoisena. Ukonkellon tavoin aivan hullu siementäjä, mutta sopii hyvin tontin laidoille tai kukkaniityille.

2 kommenttia:

 1. Kyllä ovatkin upeita! Komeat kellosi inspiroivat siemenostoksille.
  Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkien näiden alut ovat omista siemenkasvatuksista lähtöisin:) Hanki ennen kaikkea valkoisen ukonkellon siemeniä, se on todella kaunis. Varsankello sopii hyvin kukkaniityille tms. jos puutarhassasi on sellainen. Mukavaa uutta viikkoa!

   Poista

KIITOS kommentistasi ♥ THANK YOU for your comment ♥

OBS. All comments containing an advertising link shall be removed.

Floral Passions ei pidä lukijarekisteriä eikä kerää minkäänlaisia lukijatietoja itse. Blogger-blogina noudatamme Googlen yksityisyydensuojakäytäntöä. Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivultaYksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.