02 marraskuuta 2021

Krapu w 44 - A Finnish Guy

SUOMALAINEN MIES

Jussi oli juro jörrikkä, kuten suomalaiset miehet niin usein. Joka perjantai hän nappasi reppunsa ja oluensa ja karkasi mökilleen. Kavereita sinne ei kutsuttu, saari oli pään nollaamiseen. Rentouttava viikonloppu alkoi aina saunalla; hän teki vihdan rantakoivuja säästäen, kuunteli hiljaisuutta ja nautti savun humalluttavasta tuoksusta.

Mies oli hankkinut tontin jo kauan sitten ja rakentanut mökin omin käsin, mitä nyt velipojat olivat vähän autelleet. Kriteerinä paikan valinnalle oli ollut se, ettei naapureita näkynyt eikä kuulunut. Kun ensimmäinen oluttölkki sihahti auki, Jussi tunsi olevansa paratiisissa. Jokainen parisuhde oli tosin saareen kariutunut, mutta se oli Jussille tärkeämpi kuin yksikään nainen - rauhan satama.


100 sanan krapuhaastetta vetää SusuPetal. 
Viikon 44 krapusanat ovat karata, kauan, suhde.

Crab is a 100 word Finnish writing challenge. 
Words for the week 44 are escape, long, relationship.

A FINNISH GUY

Jussi was tacitun, like Finnish men so often. Every Friday he grabbed his backpack and beers and escaped to his cottage. No friends were invited there, the island was for resetting the mind. A relaxing weekend always started with a sauna; he made a birch whisk sparing the birches on the bank, listened to the silence and enjoyed the intoxicating scent of smoke. 

He had acquired the plot a long time ago and built the cottage with his own hands, with a little help of his brothers. The criterion for choosing the place had been that no neighbors were visible or heard. When the first beer can whizzed open, Jussi felt he was in paradise. Every relationship had failed due to the island, but it was more important to him than any woman - a port of peace.

❤︎❤︎❤︎
#der natur donnerstag #gartenglück #image-in-ing #krapu #makrotex 
#my corner of the world #tuesday's treasures #wednesday around the world

17 kommenttia:

  1. ...no neighbors are visible or heard sounds good to me.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. We Finns are pretty introveted people :)

      Poista
  2. Eihän sitä tarvitse parisuhdetta, kun on tuollainen paikka! Ihanaa rauhaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi voin jättää parisuhteeni välistä oven taakse :D

      Poista
  3. This reminds me of another Jussi...😉😄

    VastaaPoista
  4. Rauhaa ja omaa aikaa, paikka kuulostaa hyvin tutulta. Tosin meillä oli enemmän tapana käydä yhdessä saaressa, mutta joskus aina jompi kumpi tarvitsi päivän pari siellä ihan itsekseen oloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksinolo on ihanaa, ilman en voi ollenkaan hyvin.

      Poista
  5. Mä niin ymmärrän Jussia! Itse valittu yksinolo on elämän suola. Niin supisuomalainen tarina, että ihan syömmestä kouraisi. Ja sekin miten luontoa kunnioittaen Jussi ne vihtansakin teki <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos AilaKaarina näteistä sanoistasi ❤︎ Karussa saaressa koivukin on katoavainen luonnonvara!

      Poista
  6. Jussilla on ihan oikeanlainen meininki. Olla siellä missä on hyvä.

    VastaaPoista
  7. To go there for a weekend is okay, but every weekend...but if he likes it.

    Greetings

    Nova

    VastaaPoista
  8. Yksinolo, oma aika ja tila. En voi elää jos noita ei ole. Kyllä me naisetkin tarvitaan Jussin tapaan omaa. Ei välttämättä mökkiä jossain kaukana, kunhan himassa saa joskus olla yksin, riittää :)

    VastaaPoista
  9. Beautifully told... such a lovely island... but quite a sad story :(

    VastaaPoista
  10. Jotkut tykkää erakkoelämästä.

    VastaaPoista
  11. Jussi tiesi, mitä tahtoi. Arvostan isosti häntä ja hänen valintojaan. Melkein löysin hänestä sielun kumppanuutta. Viihdyn myös omissa oloissa ja nautin ajoittain yksinolostani ja täydellisestä hiljaisuudesta. Kaunis kuvaus suomalaisesta miehestä.

    VastaaPoista

Thank you for your comment ♥ All comments containing an advertising link shall be removed.

Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivulta Yksityisyydensuoja sekä Googlen sivulta.