09 heinäkuuta 2016

Clematis recta


Tämä vuosi ei näytä olevan kärhöjen vuosi. Monet ovat aika heiveröisiä tai eivät ole nousseet ollenkaan. Mutta muhkea pensaskärhöni - Clematis recta 'Atropurpurea' ei pettänyt tänäkään vuonna. Olen saanut sen pienenä siementaimena puutarhaystävältä vuosia sitten ja se on kasvanut todella reheväksi.


In my garden this is not a year of clematis. But this pretty Clematis recta 'Atropurpurea' didn't mind the heavy winter. Sadly the vigorously growing Rosa rugosa 'Zwerg' is spreading around it... And also Actinidia colomikta seems to be hugging my clematis! Next spring I have to replant the clematis elsewhere.
Pensaskärhö kasvaa talon eteläpuolella pihalammikon kupeessa. Tällä hetkellä Rosa rugosa 'Zwerg' ahdistelee sitä aika pahasti, sillä voimakaskasvuinen ruusu on levinnyt kärhön molemmin puolin. Ruusua en saa tuosta kaivettua pois, joten pitänee keksiä rectalle uusi paikka. Jaa, näyttää rectan ahdisteluun osallistuvan myös kiinanlaikkuköynnös...


Nuoret lehdet ovat ruskeansävyiset, vihertyvät sitten kesän kuluessa. Kukkahan on hyvin mantsuriankärhön tyylinen, mutta tuoksua ei ole.


Mukavaa viikonloppua toivottelen!
Have a great weekend!

6 kommenttia:

 1. Niin kaunista valkoista kukintaa että tulee kesähäät mieleen :)

  VastaaPoista
 2. No onpa todella muhkea kärhö! Meidän kärhömme ovat vielä pienokaisia. Pari uutta ostettiin, kun viime talvi verotti edellisiä taimai.

  Mukavaa viikonvaihdetta Sinulle!

  VastaaPoista
 3. Minusta nuo näyttävät voivan ihan hyvin. Ainakin ovat todella kauniita. - Toivotaan poutaista viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Kaunis on ja rehevä. Siinä on paljon samaa näköä kuin mantsurian kärhössä. Joskus erehdyn jos kuvat on otettu kaueampaa, että kumpi kyseessä.

  VastaaPoista
 5. Next year I, too, will have to transplant a clematis. This year it leafed out beautifully without a single flower.

  VastaaPoista
 6. Upean näköinen kukkameri.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista

Thank you for your comment ♥ All comments containing an advertising link shall be removed.

Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivulta Yksityisyydensuoja sekä Googlen sivulta.