15 tammikuuta 2016

Pieni siementilaus

Viola cornuta 'Sorbet Phantom'

Sainpa vihdoinkin tilaukseni Impectaan tehtyä. Tilasin hyvin vähän. Muistoissa on kyllä takavuosien aivan järjettömät siemenkasvatukset. Vastaavaan ei ole nyt puhtia, vaikkakin minulla on oikein hyvä paikka siemenkasvatuksille: ns. viherhuone tai kuisti ilman ovea :)) Valoisa ja viileä.

Sorbet Black Delight
Tilasin kahta sarviorvokkia, kun minusta ne ovat niin söpöjä. Joskus olen jotain lajiketta kasvattanut ja kanta säilyi vuosikausia. Orvokit pitää kylvää tosi aikaisin, niin että kohtapa saan aloittaa tämän vuoden puutarhakauden!


Sitten tilasin muiden innoittamana koristetupakkaa 'Lime Green'. Se on aika kiva väliväri muitten joukossa.


Ja sitten jättiverbenaa, Verbena bonariensis. Olen siihen aivan rakastunut, mutta pitkään aikaan en ole saanut kasvatusta aikaiseksi.


Tämmöisillä mennään täällä Onnelassa! Meidän talon nimi on nimittäin rekisterissä Onnela, mikä on aika hauska sattuma. Vietin lapsuuteni Imatralla Onnelan kaupunginosassa ja kummisetäni omisti siellä Onnelan hovin. Tulin sitten aikuisena vähän kuin kotiin.

Pienet lähikuvat netistä.

7 kommenttia:

 1. Onnea tilauksellesi, toivottavasti onni on myös kasvatuksessa. Orvokit ovat niin ihania, mutta todella pitkän esikasvatuksen vaativia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vain yhden kerran olen orvokkeja siemenestä kasvattanut, mutta silloin onnistuivat hyvin... Kiitos onnen toivotteluista!

   Poista
 2. Onpa Onnelassa kauniin värisiä kukkia ensi kesänä! :)
  Minä esikasvatin vuosi sitten sarviorvokkkia "Bambini". Ei ollut paras vuosi kesäkukille, mutta kun ne sitten alkoivat kukkia, kukkia olisi riittänyt pitkälle syksyyn. Harmi että viime syksynä pakkaset tulivat aikaisin. Väritkään eivät olleet niin ihania kuin luettelon kuvassa, mutta orvokit ovat aina söpöjä.
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule Sara, voit varmaankin bongailla pikku-bambineja sieltä täältä ensi kesänä! Minulla ainakin sarviorvokit siemensivät hurjasti, yksikin polun vierusta oli mustia pikkuorvokkeja täynnään <3

   Poista
  2. Oi, kuulostaa ihanalta. ♥ Osa orvokeista tuli istutettua sikäli huonoon paikkaan, että kesällä niistä kuihtuvat kukat kerättiin pois ja sitten syksyllä kun olisivat saaneet jäädä siemeniä tekemään, pakkaset saapuivat liian pian. No, toivotaan parasta! :)

   Poista
 3. Tosi kivoja kasveja olet valinnut! Jättiverbena on aivan ihanaa, kun se jaksaa kukkia vielä silloinkin, kun muut kukat ovat jo luovuttaneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun pitää sinua kiittää! Monta kertaa olen ihaillut upeita jättiverbenoitasi! Minulla kukki viime kesänä vain yksi, ihmeellisesti maassa olevista siemenistä itsekseen kasvanut.

   Poista

KIITOS kommentistasi ♥ THANK YOU for your comment ♥

OBS. All comments containing an advertising link shall be removed.

Floral Passions ei pidä lukijarekisteriä eikä kerää minkäänlaisia lukijatietoja itse. Blogger-blogina noudatamme Googlen yksityisyydensuojakäytäntöä. Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivultaYksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.