06 tammikuuta 2016

Tulikukista - Verbascum


Monessa blogissa puhutaan nyt siemenluetteloista ja hankittavista siemenistä. Jossain mainittiin Ranskantulikukat - Verbascum chaixii. Itse olen siemenestä kasvattanut tuota ihanaista valkoista, mutta se ei kauaa viihtynyt vaan katosi.


Vuosia sitten kasvatin siemenestä myös Purppuratulikukkaa - Verbascum phoeniceum 'Violetta'. Tätä ilmaantuu edelleen. Minulla se ei ole pysynyt paikallaan vaan siementää sinne tänne. Aika harvojakin ja nopeasti kuihtuvia kukinnot ovat olleet. Mutta kaunishan se on.


Viime kesänä ilmaantui ruskeansävyinen tapaus. Ilmeisestikin risteymä tummatulikukan kanssa. Tämä oli oikein iso ja monivartinen, mutta ah niin väärässä paikassa! Siirsin sen tuosta keltalehtisen happomarjan kupeesta muualle, saas nähdä näkyykö ensi kesänä.

Itse en siis ole kovin loistavasti näiden tulikukkien kanssa onnistunut, mutta joku toinen onnistuu varmaan paremmin. Aina kannattaa kokeilla.


Pahoittelen ettei ollut kovin hyviä kuvia tallessa.
Verbascum chaixii netistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KIITOS kommentistasi ♥ THANK YOU for your comment ♥

OBS. All comments containing an advertising link shall be removed.

Floral Passions ei pidä lukijarekisteriä eikä kerää minkäänlaisia lukijatietoja itse. Blogger-blogina noudatamme Googlen yksityisyydensuojakäytäntöä. Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivultaYksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.