13 helmikuuta 2022

Krapu w 7 - Tyhmää / Stupid!

TYHMÄÄ

Nainen muisteli elämää ennen netti- ja kännykkäaikaa, jolloin almanakka oli arvossaan. Siihen kirjoitettiin muistiin puhelinnumerot, osoitteet ja lasten sotut. Jos tuo tärkeä muistin tuki hukkui, iski paniikki. Nainen muistaa nähneensä komedian, jossa onneton mainosmies menetti koko elämänsä hukattuaan kalenterinsa. Sen löytänyt pikkuroisto varasti sumeilematta epäonnisen hahmon identiteetin.

Kännykkä on nykyajan almanakka ja jos se häviää, tulee hätäännys ja levoton olo. Siellä on kaikki tärkeät numerot pankkikortin salasanaa myöten, koska ei muuten muista. Varovaisena nainen pitää pankki- ja kelakorttinsa lompakossa, ei kännykän kuorien taskuissa. Mutta mitä hyötyä, jos käsilaukku varastetaan! Naiselle on kerran niin käynyt, varas löysi salasanan ja tyhjensi tilin.

100 sanan krapuhaastetta vetää SusuPetal. 
Viikon 7 krapusanat ovat levoton, hahmo, almanakka.
Crab is a 100 word Finnish writing challenge. 
Words for the week 7 are restless, character, calendar.

I got inspired of this comedy - Taking Care of Business (or Filofax in The UK) from 1990.
Free photo from online.

STUPID 

The woman recalled life before the internet and cell phones, when the almanac was important. It recorded phone numbers, addresses, and children’s social security numbers. If that important memory support got lost, struck the panic. The woman remembers having seen a comedy in which an unfortunate advertising man lost her entire life after losing his calendar. The villain who found it stole cold-bloodedly the identity of the unfortunate character. 

The cell phone is a modern day almanac and if it disappears, there will be distress and restless feelings. There are all the important numbers up to the bank card password, because otherwise you will not remember. Being careful, the woman keeps her bank card in her wallet, not in the pockets of her mobile phone. But what good is it if your handbag is stolen! This has once happened, the thief found the password and cleared the account.

❤︎❤︎❤︎
#der natur donnerstag #gartenglück #how to survive november #image-in-ing #krapu 
#makrotex  #my corner of the world #tuesday's treasures 

27 kommenttia:

  1. En laittaisi salasanaa käsilaukkuun, jos siellä on kännykkä ja kortit. Itselläni on päässä kymmeniä salasanoja, muistin preppausta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli vähän liioiteltava tässä kravussa 😂 Mutta totta toinen puoli: minä en muista kenenkään puhelinnumeroa, koska kännykkä huolehtii niistä. Sinulla on hyvä muisti!

      Poista
  2. Ennen allakkaa ja osoitekirjaa pidettiin enimmäkseen onneksi kotona, jonne vorot harvemmin iskivät, mutta nykyään on kyllä toisin. Kännykässä on ihmisen koko elämä, liian paljon tietoja niin haavoittuvaisissa kuorissa.
    Olen sitkeästi ollut lataamatta pankkipalveluja yms puhelimeen.
    Matkaliput ja erilaiset tapahtumaliput kyllä kulkevat mukana kännykässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en pidä pankki- ym. kortteja kännykän taskuissa. Mieheni J tekee niin ja aika monta kertaa on ollut vallalla täysi paniikki. Yhtään kertaa ei onneksi hänen kännykkänsä ole oikeasti hävinnyt, löytynyt useimmiten autosta kuljettajan istuimen alta.

      Poista
  3. ...I wife still keeps a journal and calendar.

    VastaaPoista
  4. Unessa varsinkin se lompakko aina häviää, kännykässä on hyvä olla tärkeät tiedot tallessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näetkö sellaisia unia? Varsinaisia painajaisia!

      Poista
  5. Kännykän kadottaminen aiheuttaa valtavan hätäännyksen.
    Sen lisäksi, että kännykän mukana saattaa kadottaa paljon arvokasta tietoa, se voi hävittää pankkikortin tiedot, jos korttia säilyttää kännykän kanssa samassa kotelossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin. Meillä on koettu tämä hätäännys monta kertaa!

      Poista
  6. Ihan nappijuttu tähän digiaikaan, kun pelataan korteilla ja kännyllä. Mulla ei ole just mitään salasanoja, eikä numeroita päässä, mutta harvemmin on mukanakaan pankkikortti, kännykkä sentään, jos olen yksin maastossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan oikeasti saa olla varovainen kadonneiden korttien ym. kanssa. Vaikkei rahaa menisikään, on iso vaiva hankkia kaikki uudet kortit. Ei sinne tunturiin arvaa yksin ilman kännykkää mennä.

      Poista
  7. Kännykkäni on vain puhelinsoittoja ja viestitystä varten. Tietysti valokuvia on jonkin verran. En hoida pankkiasioita tms kännykällä. Iskisi tosi kova paniikki jos kori jossa kaikki munat on häviäisi. Hui! Hyvä ja ajankohtainen Krapu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, tosi huolellinen pitää kännykän ja lompakon suhteen olla!

      Poista
  8. Joskus on käynyt, että allakkaan merkitty asia on unohtunut helpommin kuin päässä pidetty (esim. hammaslääkäriaika): merkintä ikään kuin vapauttaa ajattelemasta, mutta sitä ei välttämättä muista katsoa sitten ajoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle käy usein niin, että kauppalappu unohtuu kotin. Mutta melkein kaiken muistaa, kun sen on kerran kirjoittanut ylös.

      Poista
  9. Vuosia sitten minulta varastettiin laukku, mutta kännyä mulla ei ollut tuolloin. Seuraavana päivänä löysin pankki- ja henkilökortin tien vierestä, mutta laukku meni ja sen mukana avaimet. Myöhemmin eräs nainen soitti ja jätti viestin, että avaimet ovat hänellä ja että soittaisin näytössä näkyvään numeroon. Kyllä harmitti, kun puhelin oli lankapuhelin!!!! Tuli kallis paukku, kun kaikki avaimet piti vaihtaa. Olisipa nainen ollut niin fiksu, että olisi sanellut numeronsa. Ps. Allakka yhä käytössä, vaikka toki kännyssä tietoja, mutta salasanan takanahan ne ovat. Samat ja tarkemmat tiedot löytyvät onneksi läppäriltäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen kerran joutunut uusimaan avaimet päivystyksen kautta. Minulla oli silloin kukkakauppa enkä itse ollut paikalla. Työntekijäni päästi jonkun naisen käymään vessassa ja huomasi illansuussa kaupan avainten kadonneen. Kalliiksi tuli ystävällisyys.

      Poista
  10. Hyvä tuo salasanamuistutus, aina ajankohtainen.

    Muistakaa etä mikään virallinen taho ei koskaan kysy salasanoja puhelimessa, net on huijareita. nih! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen salasanojen kanssa ihmeessä. Pitäisi vaihtaa monet ja kirjoittaa ne kotona pidettävälle salasanalistalle.

      Poista
  11. Elämä helpottuu ja ahistus lisääntyy, kamala yhtälö!

    VastaaPoista
  12. En luota vain yhteen, siksi käytössä kaksi kalenteria. Kännykän sekä manuaali :)
    Onhan se aika hölmöä, että ihmsillä on kännyköissä ja sen kuoren sopokuissa kaikki. Milloinkahan tähän tulee uusi innovaatio...

    VastaaPoista
  13. Näinhän se on. On helppoa ajatella käytännöllisesti, ehkä ei kovin järkevästi.

    VastaaPoista
  14. Kiva krapu. Ennen oli puhelinmuistio lankapuhelimen pöydän laatikossa. Siellä se taitaa vieläkin olla tallessa muistona. Nyt siis numerot kännykässä. Kun vaihtaa uuden kännykän täytyy vanhan kännykän datatiedot synkronoida. En enää muista, miten se taphtuu. Onneksi on nuorisoa auttamassa. Tietovarkauksia tapahtuu älyttömän paljon mm. pankkitilien numeroita päätyy varkaille ja tilin joutuu sulkemaan. Hah, nuoriso vahtii minun atk-osaamista mutta valitettavasti pojan pankkitili päätyi ehkä mobiili-maksun kautta rikollisille. Onneksi menetys oli vain muutamia kymppejä.

    VastaaPoista
  15. Kiva pikku tarina. Minulla on vielä kalenteri johon taiteilen että merkkaan tärkeitä juttuja, kännykkä lähinnä vain whatsappia varten :)

    VastaaPoista

Thank you for your comment ♥ All comments containing an advertising link shall be removed.

Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivulta Yksityisyydensuoja sekä Googlen sivulta.