21 huhtikuuta 2016

Pihabongausta...


Vaikka on ollutkin melko viileää, kasvit ovat aivan hurmoksissa keväästä. Ja niin on puutarhurikin! Aivan mieletöntä vauhtia edistyy kasvu, mikäs sen ihanampaa. Päivä päivältä perennoitten lehtiruusukkeet ovat isompia ja isompia....
Kukkivia ei vielä ole kuin krookukset, idänsinililjat ja posliinihyasintit. Kevätkaihonkukat aloittelevat ujosti.

Alcea rosea 'Nigra'

Näistä vaaleanvihreistä isohkoista lehdyköistä olen erityisen iloinen. Ne ovat Salkoruusu 'Nigraa', jota taimetin viime kesänä. Mustaa upeaa kukintaa siis luvassa ♥ En ole määriä laskenut, mutta niitä on paljon eri penkeissä.

Aegopodium podagraria

Nämäkin rakkaat ystävämme ovat täällä taas! Joka kesä olen vuohenputkea kitkenyt, mutta loputon luonnonvara näyttävät olevan! En edes uskalla kompostoida, vaan kiikutan kaatopaikalle säkeissä. Toinen riesa on rönsyleinikki. Nätistihän se kukkii, mutta silti! Kolmas riesa on juolavehnä, jota onneksi on meillä hyvin vähän. Oikeastaan vain pensasruusualueilla.


Keväthurmosta toivottelen kaikille tarhureille! Katsellaan enemmän näitä söpösiä - vähemmän rikkiksiä!

10 kommenttia:

 1. Ihastuttavia kevätkukkia tässä postauksessa ja header-kuvissasi. Sininen on yksi kevään upeista väreistä.
  Suomi on kyllä pitkä maa - täällä meillä ei kasva vielä yhtään mikään! :)
  Mukavaa loppuviikkoa!
  Sara @ My Arctic Woodland Garden

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään keltainen odottaa vielä, esikot nupulla :) Meidän tontti on hiukan ylempänä, lumet sulavat nopsaan. Suomi ON pitkä maa!

   Poista
 2. Fotografias fantásticas destas belas flores e plantas silvestres.
  Um abraço e continuação de um bom dia.

  VastaaPoista
 3. Vähän on mitään. Aion lähteä katsomaan, josko jalokiurunkannus kukkisi keskustassa. Kirkolla on aurinkoinen paahdepaikka. Pihassa ei ole vielä kuin alut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole jalokiurunkannusta. Aiemmin oli pikkuinen woodland, mutta se jäi autotallin alle...

   Poista
 4. Kivoja kuvia - ja onnittelut salkoruusun menestyksekkäästä talven selätyksestä. =) Heh, tuttuja riesoja siellä... Kuuluvat minunkin TOP kolmoseen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tosiaankin iloinen tuosta salkoruususta! Minulla on joskus ollut ja upeahan se oli. Kun nyt vaan kukkisivat myöskin! TOP 4 on sitten vielä rikkanenätti, voi sun... Tullut yhteen kohtaan jonkun mullan tai taimen mukana - eikä sitä saa millään pois. Maan vaihto varmaan ainut!

   Poista
 5. I really must plant hollyhock at the back door - there is something so lovely about their tall stalks near the kitchen door.
  Beautiful photos, as always. Good luck with the Couch Grass. Over here we have the dreaded Buttercup. My hands are sore from digging at it!

  VastaaPoista
 6. Keväthurmokseen on helppo yhtyä. Tänään juuri etsiskelin vuohenputken alkuja, mutta vielä en niitä meidän pihalta löytänyt. Muualla olen jo nähnyt ja takuuvarmasti ne taas ilmestyvät pariin paikkaan tässäkin pihassa. Murr...en kyllä niistä tykkää, vaikka kuinka olisivat terveellisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tee mieli niitä syödä , vaikka kuulemma hyviä olisivat. Antipatia on niin vahva :)

   Poista

KIITOS kommentistasi ♥ THANK YOU for your comment ♥

OBS. All comments containing an advertising link shall be removed.

Floral Passions ei pidä lukijarekisteriä eikä kerää minkäänlaisia lukijatietoja itse. Blogger-blogina noudatamme Googlen yksityisyydensuojakäytäntöä. Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivultaYksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.