28 syyskuuta 2021

Krapu w 39 - Voi niitä aikoja! / Those Were the Days!


VOI NIITÄ AIKOJA!

Muodissa oli BB-ruutu, kellohameet ja tupeerattu tukka. Tyttö yritti kovasti saada aikaiseksi samaa huoletonta pariisilaislookia kuin Brigitte Bardotilla. Kurvit eivät tosin olleet aivan samoin kohdillaan, mutta keltaruutuinen brodyyrisomisteinen mekko oli. Onneksi hiukset olivat vaaleat ja puolipitkät. Hän veti ne ylös poninhännälle, tupeerasi ja suihkutti hurjan määrän hiuslakkaa. Otsalle ja ohimoille tuli vielä viehkeät kiharat.

Lavatansseissa kävi flaksi. Voi herranjestas, kun hengästytti ja tuli kuuma.  Kainaloissakin orastavat hikiläikät. Hävetti, ei Brigitte varmaan hikoillut missään tilanteessa. Ei hänestä maalaistytöstä ollut maailmannaiseksi. Eikä nyt kymmenien vuosien jälkeen ollut enää väliäkään. Brigitteenkin aika oli jättänyt jälkensä. Kauneus on katoavaista - ja nuoruus.

Krapua vetää SusuPetal. Viikon 39 krapusanat ovat suihkuttaa, orastava, otsa.
Crab words for the week 39 are spray, incipient, forehead.
 

THOSE WERE THE DAYS!

BB-gingham, bell-shaped skirts and big hair were in fashion. The girl tried hard to create the same carefree Parisian look as Brigitte Bardot had. Although the curves weren’t exactly the same, she had a yellow & white gingham dress with embroidery. Fortunately, her hair was blonde and half-long. She pulled the hair up on a ponytail and sprayed a wild amount of hairspray. She made still charming curls on the forehead and temples.

While dancing, she was popular and hot. Oh gosh how breathless she felt! Incipient sweat spots also in the armpits. What a shame, Brigitte probably didn't sweat under any circumstances. A country girl like her would not turn out to be like her idol. And now, after decades, it no longer matters. The time has left its mark even on Brigitte. Beauty is vanishing - and youth.


❤︎❤︎❤︎
#der natur donnerstag #garden affair #gartenglück #image-in-ing #krapu #makrotex 
#my corner of the world #tuesday’s treasures #t in die neue woche #wednesday around the world

25 kommenttia:

 1. The dress is FANTASTIC!

  VastaaPoista
 2. Very beautiful dress!

  VastaaPoista
 3. Tunnelma oli kuin 50- ja 60-luvun lavatansseissa. Kellomekko heilahteli vaan. Itse olin pikkutyttö, mutta seurasin isosiskon touhuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me kerättiin tyttöjen kanssa filmitähtien kuvia ja tuli mm. hankittua vaivaisenluut liian terävillä avokkailla :)

   Poista
 4. Onneks ei tarvinnu nuorenakaan leikkiä maailmannaista, olis ollu rasittavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rasittavaahan se oli :) BB oli kaunis, mutta hurjan näköinen äkäinen nainen nykyään.

   Poista
 5. Nuoruus on katoavaista, mutta kauneus on katsojan silmissä. Ja toivottavasti joskus omissakin silmissäkin, vaikkei peilistä katsokaan enää takaisin 20-vee. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, vietit taannoin synttäreitä - onnittelut! Minun näkökulmastani olet kyllä vielä nuori. En itse haikaile nuoruuteen enkä mihinkään aiempaan elämänvaiheeseen. Tässä on hyvä, enhän tästä muualle pääsisikään :DD

   Poista
 6. Kerrassaan upea mekko!

  Maailmannaista ei tarvinnnut esittää, mutta katu-uskottava piti olla!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea höpsöä se nuoruus ja epävarmuus teetti.

   Poista
 7. Itsekin olin Bardot-fani lapsena. No, nykyään ihailen hänen työtään eläinten hyvinvoinnin puolesta. Aidon 50-luvun tunnelman sait kirjoitukseesi. Muistan ikäni, miten ihailin kaunista äitiäni ja hänen sisartaan, kun joitakin kertoja näin heidät tuollaisissa kellohameissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin naisilla oli vyötäröt, nykynaiset ovat iästä huolimatta aika tasapaksuja :)

   Poista
 8. Nuoruus on seikkailu ja niin katoavaista! Tyyli ennenkaikkea!

  VastaaPoista
 9. Tosikauniit mekot, naiselliset. Silloinkin nittä ihanteita seurattiin ja jäljiteltiin, ei maailma ole paljoa muuttunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuitenkin minusta tuntuu, että muoti ei orjuuta samoin kuin ennen. Tai sitten olen vain pudonnut kelkasta.

   Poista
 10. Tämä vei suoraan omaan nuoruuteen. Noita ruudullisia mekkoja oli monilla. Varmaan BB:n innoittamina. Kiva noita aikoja on muistella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhana tekee mieli muistella. Vanhempi veljeni kulki nahkarotsissa ja oli ns. lättähattu. Hänellä oli komea jenkkirauta, musta Mercury ja James Deanin tukka :)

   Poista
 11. What a beautiful dress, and so well photographed. Oh for the days of a slim waist!

  VastaaPoista
 12. Slim waist is a dream out of reach :)

  VastaaPoista
 13. Mieluummin maalaishiki kuin maailmannaisen dödö!

  VastaaPoista

Thank you for your comment ♥ All comments containing an advertising link shall be removed.

Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivulta Yksityisyydensuoja sekä Googlen sivulta.