27 maaliskuuta 2022

Krapu w 13 - Signe


SIGNE

Calle oli selvittänyt isosetänsä jäämistöä Bromarvissa jo viikkokaudet. Kymmenien roskalavojen täyttäminen oli rankkaa ja poiskuljettaminen hiton kallista! Romahtamaisillaan olevan venevajan ruostunut munalukko pani kauan hanttiin. Lopulta oviaukosta paljastui isosedän isän ylpeys Signe, pölyisenä, hylättynä ja unohdettuna.

Lapsuuden muistot tulvivat Callen mieleen. Isosedän tarinat Signen meriseikkailuista veivät monesti vilkkaan pojan yöunet. Laivalla salakuljetettiin 20-luvulla hirveät määrät pirtua Virosta ja kiperiä tilanteita öisellä Suomenlahdella oli riittänyt. 

Mitä helkkaria tämän ruostuneen laivavanhuksen kanssa olisi tehtävä, tuumi Calle. Romuttamoon suoralta kädeltä? Mutta Signen mukana menisi osa suvun historiaa… Neuvokkaana tyyppinä Calle päätti järjestää Signen kohtalosta somegallupin. Kyllä somekansa tietää, se oli varmaa se! 


100 sanan krapuhaastetta vetää SusuPetal. 
Viikon 13 kravun inspiraationa tämä Caran kuva.
Crab is a 100 word Finnish writing challenge. 
Week 13: A story based on the above photo by Cara.

SIGNE 

Calle had been clearing his great-uncle's estate in Bromarv for weeks. Filling dozens of rubbish skips was tough and transporting them away damn expensive! The rusted padlock of the boathouse on the verge of collapse was tough to open. Eventually, the doorway revealed Great-uncle’s father’s pride, Signe, dusty, abandoned, and forgotten. 

Childhood memories flooded into Calle's mind. Great-uncle’s stories of Signe’s sea adventures often kept the lively boy awake at night. In the 1920s the ship was used smuggling terrible quantities spirit from Estonia and there were many tough situations in the Gulf of Finland at night. 

What the hell should be done with this rusty old ship, Calle mused. Wreck yard outright? But Signe would go with part of the family history… As a clever guy, Calle decided to hold a gallup on social media about Signe's fate. Yes, the social media knows, that's for sure!

❤︎❤︎❤︎
#der natur donnerstag #gartenglück #how to survive november #image-in-ing #krapu 
#makrotex  #my corner of the world #tuesday's treasures 

20 kommenttia:

  1. Jäi kiinnostamaan, mitä somekansa ehdotti? Minä ehdottaisin romuttamoon.

    Niinpä, moni paatti kuljetti pirtua ja muuta kieltolain aikana Suomeen ja muuallekin. Oli kyllä surkea laki tuo kieltolaki, sai paljon haittavaikutuksia aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Callen somekysely taitaa vielä olla menossa :)

      Kieltolaista ei ollut mitään hyötyä, rikollisuus lisääntyi ja viina virtasi. Minun Kotkan kälyn suvussa oli viinan salakuljettaja, josta sain inspiksen tähän tarinaan. Veli ja käly muuttivat kälyn isoisän taloon meren rannalle ja voi herranjestas mikä määrä romua siellä oli!

      Poista
  2. Somekysely voi hyvinkin kallistua laivan pelastamiseen. On sitten eri asia kuka sen tekee. Laivoilla olisi tarinoita jos ne voisivat kertoa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaisen huonokuntoisen laivan restaurointi syö aikaa ja rahaa. Kaikkea ei toki voi säilyttää, mutta totta - laivoilla olisi paljon tarinoita kerrottavana!

      Poista
  3. Kyllä somekansa tietää. Hauskasti kirjoitettu. Asiantuntijoita riittää joka lähtöön, mutta aina sieltä löytyy myös ihan fiksujakin tyyppejä. Ps. Ihan hirvittää ajatus, että omat lapset joutuvat jonain päivänä siivoamaan mun kamani... Yritänkin jo poistaa kaikkea turhaa, mitä en enää tarvitse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos AilaKaarina. Mies ei luovu mistään. Olen sanonut suoraan hänen lapsilleen, että teillä riittää sitten aikanaan hommaa! Minä karsin omiani kyllä reippaalla kädellä.

      Poista
  4. Signe on pelastettava, ilman muuta. Siitä tulee kaunis ja arvoisensa laiva.

    Pirtun salakuljetustarinoita on tullut luettua. Helsingissä juotiin ns kovaa teetä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Signessä ainesta olisi! Toivotaan, että somekansa tulee siihen tulokseen 😊

      Poista
  5. Kyllä Kansa tietää! jyrisi jo Vennamo aikoinaan. Mikähän mahtoi olla suomenruåtsalaisen gallupin lopputulema? Jännä kulma kuvaan, joku kommenteissa muualla mainitsi että hauskaa lukea kun on niin monia eri tarinoita samasta kuvasta, nyt tuntui juuri siltä. Jännää tulkintaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Somekansa funtsii vieä 😏 Jep, varsin erilaisia krapuja me saadaan aikaan, mikä on kiva juttu.

      Poista
  6. Signestä tulisi komea sauna. Nehän ovat nyt niin muodikkaita,

    VastaaPoista
  7. Luulen kyllä, että somekansa tietää, löytyy varmasti joku veneiden entisöijä, jolle on intohimona rakentaa vanhasta "romusta" uusi uljas paatti.
    Kirjoitit kiinnostavasti laivan historiikistä. Signellä on ja olisi paljon kerrottaa, kunhan kuulija taas löytyisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä varmaan näitä käsistään käteviä tyyppejäkin löytyy. Kuinkahan Signen käy…

      Poista
  8. Kutkuttaisi tietää, minkälaisia kohtaloita Signelle somessa ehdotettiin. Kenties joskus kuulemme?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti Calle kertoo myöhemmin 😏

      Poista
  9. Muutama ampumareikä kylkeen entisten reikien jatkoksi ja laivalle "tarina", jota museossa kävijät saisivat kuunnella kuulokkeet korvilla (ja tukka pystyssä)!

    VastaaPoista
  10. Muy interesante. Un beso.

    VastaaPoista
  11. Somekysely, hih, mikä oivallus. Totta, siellähän ne kaikki tietää mitä tehdä :)
    Kieltolaki-sarja kertoo hienosti tämän tyyppistä tarinaa.

    VastaaPoista

Thank you for your comment ♥ All comments containing an advertising link shall be removed.

Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivulta Yksityisyydensuoja sekä Googlen sivulta.