10 helmikuuta 2022

Hyvän mielen haaste / Good Spirit Challenge



Meidän kotia vastapäätä on ala-aste ja lasten koulureitti kulkee meidän pikkukadun kautta. Kun yhtenä päivänä tulimme kaupasta kotiin, koulupojilla oli jotain outoa tekeillä. Yhden pojan käsineet, pipo ja reppu olivat huiskin haiskin keskellä katua ja jouduimme pysäyttämään auton. Sitten tämä kaveri keräsi tavaransa ja lähti toista reittiä kotiin, muut kolme poikaa virnuilivat siinä. 

Tilanne tuli nopeasti eteen, mutta kyllä se kiusaamiselta ja lumipesulta meistä näytti. Kolme vastaan yksi. Saatuamme auton parkkiin isäntä kysyi mistä on kyse. Vakuuttivat, että olivat muka kavereita kaikki. Kuitenkin isäntä sanoi, että jos vielä näkee vastaavaa, hän soittaa poliisit. Meidän auttaminen jäi tietysti vähiin, mutta ainakin näille kiusaajille tuli selväksi, että joku ohikulkija vahtii ja välittää.

...

Opposite our home there is a primary school and the children’s school route runs via our small street. When we came home from shopping the other day, the school boys had something strange going on. One boy’s gloves, beanie and backpack laid scattered in the middle of the street and we had to stop the car. Then this boy collected his belongings and went another way home, the other three boys continued grinning. 

The situation camed so quickly, but it seemed like bullying and snow scrubbing to us. Three against one. After we parked the car, my husband asked what it was all about. The three boys claimed that they were all friends. But my husband said that if he still sees something similar, he will call the police. Of course, our help was limited, but at least it became clear to these bullies that a passerby is watching and cares. 

Hyvän mielen haaste / Good Spirit challenge by Sus.

7 kommenttia:

  1. ...there have always been bullies!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kun välititte <3
    Niin kuin kirjoitit, vaikka tilanne oli jo oli, puuttuminen sai toivottavasti kiusaajat tajuamaan, että aikuiset näkee ja tilanteisiin puututaan.
    Niin tapahtui meillä kaupungissa, kun meidän talon editse kulkevalla kävelytiellä oli eka-tokaluokkalaisten kesken kiusaamista ja me osuttiin paikalle. Yksi kerta ja asiallinen puhe riitti - ehkä Mursun koollakin oli vähän tekemistä asiassa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinullakin siis samanlainen tilanne! Koulukiusaaminen jättää kiusattuun melkein ikuiset arvet. Järkyttävintä siinä on se, että kiusattu häpeää asiaa niin paljon että salaa sen kaikin keinoin.

      Poista
  3. O ce bine ca s-a intamplat sa fiti acolo!

    VastaaPoista
  4. Good thing that you and your husband saw and your husband gave the 3 boys a warning. Many cases of bullying have gone unreported and make the bullies more bold. Hope the warning given by your husband will put a stop to the bully and keep them away from the boy.

    VastaaPoista
  5. Oli varmasti paikallaan puuttua tilanteeseen, joka näytti, että porukalla kiusataan yhtä. Kerran itse puutui vieraiden lasten touhuihin. Heillä oli kesäkuivalla tulitikkuleilit käynnissä. Taisin vähän liioitellakin varotellessani heitä, miten tuli voisi ryöstäytyä.

    VastaaPoista

Thank you for your comment ♥ All comments containing an advertising link shall be removed.

Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivulta Yksityisyydensuoja sekä Googlen sivulta.