Color Collage:
This week’s shades of Värisilmä's interior paints are Reading moment, Princess and Prince.
The beginning of February is the time of the traditional Runeberg pastries. They are sweet and rich in calories, but taste oh so good! On top there is an icing sugar round with rasperry jam and the pastry is flavoured with rum. The name comes after our national poet Johan Ludvig Runeberg (1804-1877), whose birthday is celebrated the 5th of February. According to the history his wife Fredrica used to bake them and today every commercial bakery has their own secret recipe. HERE one recipe in English.
❤︎❤︎❤︎
#color collage #der natur donnerstag #gartenglück #image-in-ing #krapu #makrotex #mosaic monday #my corner of the world #tuesday's treasures
Oh wie lecker liebe Riitta,
VastaaPoistafehlt nur noch eine gute Tasse Kaffee!
Liebe Grüße zu dir
Lieselotte
The coffee cup is hidden outside the photo :)
PoistaBut I can totally go along with that, dear Riitta.
VastaaPoistaSuch a great cake, hit the spot for me.
Beautiful collage.
happy sunday to you
Sweet Sunday for you!
Poista...beautiful.
VastaaPoistaSweet traditional Runeberg cakes are the treat of the month.
PoistaPunasipulia leivän päälle, kyllä maistuu. Runebergintortut eivät ole koskaan olleet minun makuuni, mutta onhan ne tämän vuodenajan legendaarisia kahvipöydän kaunistuksia.
VastaaPoistaPunasipuleita voi nopeasti ’säilöä’ kuten mummon kurkkuviipaleita. Vettä, sokeria, suolaa ja etikkaa. Sipulirenkaat kiehautettuun liemeen ja hyvää tulee.
PoistaLukutoukan herkkuhetki <3
VastaaPoistaAivan!
PoistaHienosti löysit kuvattavaa tähän haasteeseen. Osuvat värit.
VastaaPoistaTämä on herkkujen aikaa.
PoistaNams, nappasin runebergintortun.
VastaaPoistaKaunis kollaasi!
Hast du den Kuchen wohl extra für Aino gebacken ;-)
VastaaPoistaWieder eine schöne Motivauswahl zum Farbthema, gut gelugen !
♥lichst Jutta
Vielen Dank Jutta. Ich habe den Kuchen gekauft…
PoistaSuch a lovely looking cake that sounds really delicious.
VastaaPoistaIt is nice to have food and treat traditions!
PoistaFascinating! I'd never heard of these before. I'm not sure if I could find all the ingredients but it would be fun to try to make one!
VastaaPoistaThank you for sharing at https://image-in-ing.blogspot.com/2022/02/alter-egos.html
Too much work for me, I buy them ready.
PoistaLooks yammi and never heard of it before. So I had a look after the recipe cause to have the taste ;-)))
VastaaPoistaGreetings
Nova
This is a seasonal treat. Every year I have some.
PoistaA beautiful cake, dear Riitta! Looks yummy.
VastaaPoistaAmalia
xo
It IS sweet and yummy!
PoistaThank you Elke.
VastaaPoistaThat cake was new to me
VastaaPoistaThis sounds delicious with the ground almonds and cardamom. How fun to have traditions like this.
VastaaPoistaA cake with a history! Looks delicious too.
VastaaPoistaEin traditionelles Gebäck das ich noch nie gegessen habe. Sieht sehr lecker aus und hat sicher gut geschmeckt.
VastaaPoistaL G Pia
Kaunis kakku, eikä vain päältä, sillä tuo torttu on herkullinen.
VastaaPoista